Carrièreprijs - Nacht van de KMO
15399
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15399,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
CARRIEREPRIJS

Hulde aan verdienstelijke ondernemers

Elk jaar wordt door de jury ook een KMO CARRIEREPRIJS uitgereikt aan een ondernemer die anderen kan inspireren door het goede voorbeeld dat hij/zij gegeven heeft.

Deze hoge onderscheiding werd in het verleden uitgereikt aan:

2011
BARON PAUL BUYSSE

2012
FERNAND HUTS

2013
EDDIE BRUYNINCKX

2014
JOZEF DOCKX

2016
YVON MICHIELSENS

2017
JAN ADRIAENSSENS

In 2018 wordt de KMO CARRIEREPRIJS uitgereikt aan Michel Permeke

 

Tijdens De Nacht van de KMO op vrijdag 26 januari 2018 in San Marco Village wordt door de organisatoren de KMO Carrièreprijs toegekend aan Michel Permeke.

 

Michel Permeke is de vierde generatie van een auto-verdelersgeslacht. Dit jaar vierde het bedrijf zijn 80ste verjaardag aan de Jan Van Rijswijcklaan. De stichter van het bedrijf (Oscar Permeke I) was 106 jaar geleden de eerste Ford-verdeler in Europa. Vandaag is Permeke nog altijd de derde oudste Ford-garage ter wereld.

 

   In 1937 opende Oscar Permeke naast de garage op het De Coninckplein (waar nu de stadsbibliotheek gevestigd is) een tweede zaak aan de zuidrand van de stad. De allereerste volautomatische wasstraat in Antwerpen was eveneens onderdeel van deze fonkelnieuwe Permeke garage aan de A12. Het gebouw onderging in die 80 jaar vele verbouwingen en aanpassingen, zonder afbreuk te doen aan de originele en revolutionaire architectuur. Ondertussen staat achterkleinzoon Michel Permeke reeds 37 jaar aan het roer van het bedrijf.

 

Michel Permeke is ook voorzitter van de consulaire rechters bij de Rechtbank van Koophandel van Antwerpen en medeoprichter van de sigarenzaak La Casa del Habano. Hij heeft op een voorbeeldige, zakelijke en charismatische manier zijn stempel gedrukt op het kmo-landschap. Vaak wordt wel eens gezegd dat de eerste generatie iets opbouwt, de tweede generatie het verbetert en de derde generatie het verkwanselt. Deze boutade is zeker niet van toepassing op de geschiedenis van garage Permeke.

 

Michel Permeke: “Mijn vader Oscar is 25 jaar lang voorzitter geweest van de beroepsvereniging van garagehouders in Antwerpen. In zijn voetsporen treden was niet makkelijk. Hij is ondertussen 80 jaar. Vroeger was ik de zoon van Oscar Permeke. Vandaag is hij de vader van Michel Permeke. Als je dat kan bereiken , betekent dit wel dat je het allebei goed hebt gedaan.”